Sandvikens kommun

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Vill du vara med och göra skillnad?

Det är du som är ung idag som är framtiden. Vi behöver Dig för att fortsätta utvecklingen framåt.

Visste du att det finns närmare 200 olika yrken inom kommunen?
I Sandviken bor närmare 40 000 invånare och kommunen har ca 3000 anställda som har till uppgift att skapa välfärd för dessa invånare. Vi har närmare 200 olika yrken, det vill säga en otroligt stor variation under ett och samma tak.

Vi erbjuder bland annat förskola, skola, äldreomsorg, hemsjukvård, socialtjänst, kultur, fritid och samhällsplanering till våra invånare. Ja, vi erbjuder det mesta som får ett samhälle att fungera!

De vanligaste yrkena hos oss är undersköterska, lärare, förskollärare. Men vi har också många andra yrken man inte kan tänka sig att vi har, såsom till exempel ingenjör, ekonom, IT-specialist, HR-specialist, upphandlare, jurist. Listan är lång!

Vi erbjuder jobb där du får göra skillnad både för andra människor och för samhället i stort
Vi erbjuder yrken där du får hjälpa andra människor, bidra till att skapa samhällsnytta och arbeta med människor.

De flesta av våra medarbetare upplever att de har intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter, med stora utvecklingsmöjligheter både som människa och i yrkesrollen. Vi erbjuder en trygg och flexibel anställning med möjlighet att påverka arbetstiden samt möjligheten till balans mellan jobb och fritid. Vi vill se våra medarbetare växa och därmed bidra till en bättre verksamhet. Därför satsar vi extra mycket på att utveckla våra chefer så att de blir goda ledare som är förstående, omtänksamma och rättvisa. Vi arbetar också aktivt med att våra medarbetar ska må bra både till kropp och själ.

Dessutom utlovas trevliga kollegor, bra stämning och nära till skratt. Vi gör varandra bättre!

Vi har en bred syn på karriär. Du kan göra karriär på flera sätt. Du kan klättra uppåt, bli chef och få mer ansvar. Eller göra karriär åt sidan, genom fördjupade och varierade uppdrag.

Vad krävs för att arbeta hos oss?
Förutom att du behöver vara intresserad av att arbeta med människor och att göra samhällsnytta så behöver du i de flesta fall ha en vidareutbildning, antingen på högskola/universitet eller en gymnasial utbildning.