Realgymnasiet Borås

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Nya skollokaler – nya möjligheter!
Under sommaren 2024 flyttar vi in i helt nya lokaler på Druveforsvägen 8. Anrika fastigheten ”Spinneriet” blir vårt hem, ett stenkast från Stadsparken i Borås. Detta blir ett stort lyft för hela skolan med större ytor, bättre studiemiljöer och inte minst en egen hundavdelning med boxar, trim och spa. Kom och besök oss på Öppet hus för att få en rundtur!

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Då smyger sig kunskapen på, ibland utan att man märker det. Därför tar vi det som du tycker är roligt på allvar. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig.

ADRESS 

Realgymnasiet Borås
Druveforsvägen 8
504 33 Borås

Johanna Hane, rektor
Johanna.hane@realgymnasiet.se
0721-85 39 94

Program

Naturbruksprogrammet, med tre olika inriktningar:
• Djurvård
• Hästhållning
• Naturturism

Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla utbildningar. Med möjlighet att välja till särskild behörighet; samhällsvetenskaplig och naturvetenskaplig (varav det sistnämnda kan göras inom inriktningen Djurvård)