Renova AB

Välkommen till Renova

Hos oss på Renova finns mer än 50 olika yrken, alla gör miljönytta varje dag! Andra arbetar för att göra sin verksamhet hållbar. Hos oss är hållbarhet hela verksamheten. Vårt uppdrag är att ta hand om och behandla sopor och återvinning i Västsverige. Vi ser till att sopor hämtas, sorteras och används igen på bästa sätt. Vi hjälper våra kunder och andra i samhället med utbildning och goda råd om sortering så att så mycket som möjligt av avfallet återvinns.

Yrken
Avfall och återvinning är verkligen en framtidsbransch. Vi behöver de bästa medarbetarna med utbildning inom en rad olika områden som exempelvis process- och driftteknik, industrielektriker, miljö, transport och fordon, plåtslageri, blästring, mekaniker och IT.

Som du förstår har vi många olika yrkeskategorier och vi behöver kompetens från såväl praktisk gymnasieutbildning till högskola/universitet. Våra största yrkesgrupper är chaufförer med C/CE-körkort och YKB. Här har vi alltid behov av nya medarbetare. Utöver chaufförer har vi identifierat två ytterligare bristyrken hos oss, drifttekniker och mekaniker.

En arbetsplats för alla - hos oss kan du vara dig själv.
Vi vill att alla ska känna sig välkomna och trygga på Renova. Här får man vara sig själv. Vi tycker det är viktigt med mångfald, jämställdhet och att alla ska kunna vara med, och vi vet att det gör oss bättre. Vi jobbar hela tiden för att göra vår arbetsplats ännu bättre genom ett strukturerat system som vi kallar för delaktigt förbättringsarbete. När alla hjälps åt att lösa problem blir jobbet roligare och kunderna gladare. Små förbättringar sparar resurser och gör arbetet smartare.

Renovas miljöutbildningar
Vad händer egentligen med allt det som slängs? Tillsammans med våra 10 ägarkommuner erbjuder vi gratis miljöutbildningar för skolor och kommunala verksamheter. På utbildningen får du lära dig mer om miljö och hållbarhet med fokus på konsumtion, planetens gränser, cirkulär ekonomi och återvinning. Vi utgår från individens möjligheter att påverka som konsument och medborgare. Under alla utbildningar ingår en rundvandring inne på anläggningen. Boka ditt besök hos oss idag på renova.se/miljoutbildningar.