Mera skog

Att välja skogen som sin arbetsplats ger stora möjligheter till ett varierat jobb och goda chanser till utveckling.

SKOGLIGA YRKEN

VIRKESKÖPARE: Du gör affärer med skogsägare och ansvarar för att hela kedjan från inköp och avverkning till leverans av råvaran fungerar. Ett fritt och ansvarsfullt arbete som innebär både planering ute i fält och inne vid skrivbordet.

PRODUKTIONSLEDARE/DRIVNINGSLEDARE: Du har ett brett ansvarsområde på distriktsnivå med planering för ett antal maskinlag och ansvar för att avverkningen/virkesförsörjningen fungerar. Du har mycket kontakter med bland annat markägare och de entreprenörer som sköter det praktiska arbetet.

UTVECKLINGSCHEF: Du är en kreativ person som gillar att tänka nytt och drivs av utveckling. Med bred erfarenhet om allt från skog till industri så tänker du på hur man kan förbättra allt som tas för givet med målet att spara/tjäna pengar. Du arbetar ofta i olika projekt med folk från olika verksamheter.

SKOGSFÖRVALTARE/SKOGVAKTARE: Du är chef och leder arbetet inom en hel region. Du måste kunna både teknik, ekonomi och biologi. Som skogsförvaltare är du ansvarig för planering och genomförande av skogsvård, avverkning, skogsskötsel, vägbyggnad och vägunderhåll.

HÅLLBARHETSANSVARIG: Ditt uppdrag är att utveckla arbetet med certifiering av uthålligt skogsbruk. Du ska samordna och utveckla hela det svenska skogsbrukets hållbarhetsarbete. Du arbetar mycket internationellt och träffar kunder världen över och arbetar med frågor kring uthållighet och certifiering av skogsbruk.

FORSKNINGSANSVARIG: Du arbetar med forskning och utveckling både inom företaget samt mot kunder och allmänhet. Du leder och driver olika projekt vilket kräver att du är kreativ och strukturerad, har en god samarbetsförmåga samt är bra på att analysera.

SKOGSMASKINFÖRARE: Som skogsmaskinförare arbetar du mest från hytten på de olika skogsmaskiner som används vid avverkning och transport av virke. En skördare fäller, kvistar och kapar träden och skotaren kör ut virket till väg. Maskinunderhåll och reparationer ingår i dina arbetsuppgifter. Som skördarförare krävs att du kan ta snabba beslut om vilket träd som ska fällas och det krävs goda kunskaper om miljö- och naturvård.

SKOGSKONSULENT: Du arbetar med både rådgivning till privata skogsägare och kontrollerar att man följer de lagar som finns i skogsbruk. Arbetet innebär både skrivbordsarbete och arbete i skogen.

FASTIGHETSMÄKLARE: Du arbetar med försäljning av skogsfastigheter. Förutom dina skogliga kunskaper så krävs en kompletterande mäklarutbildning.

NATURVÅRDSSPECIALIST: Driver arbetet med att bevara och återskapa naturvärden i våra skogar. Det kan handla om att sätta gränsen för vad som ska vara naturvårdsskog eller naturreservat och vad som skall vara produktionsskog.

ADRESS

Mera Skog i Västerbotten

Yrken

Skogsmästare
Skogsvetare
Ingenjör
HR-specialist
Maskinförare