Dingle- och Nuntorpsgymnasiet

Naturbruk Väst
• Två friskolor med naturbruksprogrammet samt IMV och IMY.
• Möjligheten till internatboende.
• Riksintag, du kan söka från hela landet.
• 15 veckor APL, du får knyta kontakter med företag!
• Högskolebehörighet!

Nuntorpsgymnasiet

Vi erbjuder en lantbruksutbildning utöver det vanliga. Skolan är belägen på Dalboslätten och vi är kända för vår varma och stöttande miljö. Lärarna är engagerade och kunniga, vi strävar alltid efter att varje elev når sin fulla potential.

Utbildning
Vi ger alla våra elever en bred bas att stå på inom lantbruk med tre valbara profiler.

Lantbruk - Maskin och Växtodling
Du får lära dig hur man använder och servar en mängd olika maskiner och redskap, vilket gör dig anställningsbar och eftertraktad på arbetsmarknaden.

Lantbruk - Lantbruksdjur
Du lär dig att sköta om lantbruksdjur, arbete med avel, utfordringsstrategier, rutiner i olika ladugårdar, vilket ger dig en utbildning som motsvarar branschens högt ställda krav på kompetens.

Lantbruk - Häst
Kombinationen av lantbruk och häst ger dig en bred utbildning med stora möjligheter inom båda områdena. Du får möjligheten att göra Hästskötarexamen, en kompetens som är eftertraktad i hästbranschen.

Anpassad gymnasieskola
Skog, Mark och Djur är ett fyraårigt program där du får arbeta med stora och små djur, sköta grönytor, köra maskiner och lära dig om naturbruk.

Dinglegymnasiet 

Strax 3 mil norr om Uddevalla hittar ni Dinglegymnasiet. En naturnära skola, med kunniga lärare. Vi är en liten skola med stor gemenskap och personal som är engagerade och vill se elever lyckas!

Utbildning
Vi erbjuder naturbruksprogrammet med tre inriktningar. Bli redo för arbetslivet genom praktisk och teoretisk undervisning i våra anläggningar.

Djurvård & Hund
På skolan finns djurhus och djurpark, djuren är en naturlig del av din undervisning från första skoldagen. Vi har olika sällskapsdjur inklusive ett urval av reptiler. En framtid som djurskötare eller djurvårdare börjar här! Djurvård har även en valbar fördjupning inom hund där du får behörighet att driva hunddagis eller starta hunduppfödning.

Hästhållning
Målet för utbildningen är att bli professionell hästskötare med möjlighet till hästskötarexamen. Dina tre år på hästinriktningen förbereder dig genom en variation av ridning, hästskötsel och hästkunskap Här får du tre lärorika år tillsammans med skolans hästar!

Trädgård
Låt växthuset bli din nya lektionsmiljö! Du får ta del av många olika processer inom trädgård från början till slut. Alltifrån odling, beskärning, anläggning, trädgårdsmaskiner samt möjligheten till motor- och röjsågskörkort.

ADRESS
Dinglegymnasiet
Kustvägen 11c
455 61 Dingle

Nuntorpsgymnasiet
Nuntorp 316
464 64 Brålanda

Program

Dinglegymnasiet
NB - Naturbruksprogrammet
- Inriktning: Djurvård (Profil: djursjukvård och hund)
- Inriktning: Hästhållning
- Inriktning: Trädgård
IMV och IMY

Nuntorpsgymnasiet
NB - Naturbruksprogrammet
Inriktning: Lantbruk (Profil: maskin och växt, lantbruksdjur och häst)
IMV och IMY
Anpassad gymnasieskola (skog, mark och djur)