Essity Hygiene and Health

Vill du arbeta på ett företag med hållbarhet och hälsa i fokus?

Välkommen till Essity – ett ledande hygien- och hälsobolag.

Essity är ett globalt ledande företag inom hygien- och hälsoprodukter med försäljning i cirka 150 länder och med ca 36 000 medarbetare världen över. Produktportföljen inkluderar varumärken som Tork, TENA Libresse och Libero. En av våra svenska enheter ligger i Lilla Edet och är ett pappersbruk. Det är även ett viktigt logistikcenter för distribution av koncernens produkter till den nordiska marknaden.

Bruket i Lilla Edet har ca 420 anställda och är världens första storskaliga fossilfria pappersbruk. Teknikutveckling och uppgraderingsprojekt står ständigt på vår agenda och vi producerar ca 100 000 ton färdiga produkter varje år.

Att jobba på Essity är inte bara en karriär, det är en chans att få göra världen mer hälsosam, hygienisk och säkrare plats. Vårt uppdrag är att öka välbefinnande för de miljontals människor som använder våra produkter varje dag.

Då Essity är en stor global koncern finns det goda möjligheter att utvecklas vidare i sitt arbetsliv så väl i Sverige som internationellt. På bruket i Lilla Edet har vi många olika yrken att erbjuda, som tex mekaniker, automationstekniker, elektriker, operatörer, truckförare och processingenjörer.

Ett bra sätt att få in en fot på Essity är att sommarjobba hos oss. Varje sommar erbjuder vi ca 100 sommarjobb och många av dessa återkommer som anställda när de är klara med sina utbildningar.