Jokkmokks kommun

Liten kommun - stort engagemang

Jokkmokk är mer än bara en plats på kartan – det är ett hem där människor kan trivas och växa. Med en stark sammanhållning bland invånarna och en mångfald av möjligheter för både arbete och fritid möts företagsamhet och trygghet på ett unikt sätt.

Arbeta i Jokkmokk
Trots att vi är en stor kommun sett till ytan är närheten till människor en central del av vår kultur. På arbetsplatserna värderas bra relationer med kollegorna högt, och ses som en tillgång bland medarbetarna. På kommunen erbjuder vi också en rad förmåner och tryggheter för dig som anställd, så som semesterväxling, lediga klämdagar och trivselpeng. Oavsett om du är erfaren arbetstagare med specialkunskaper eller ny på arbetsmarknaden så finns det här plats att växa.

Kultur och föreningsliv
Här finns en mängd olika aktiviteter för invånarna, stora som små. Det är människorna utgör hjärtat av föreningslivet, och tack vare deras engagemang kan vi erbjuda allt från sportsliga aktiviteter som skidor, ridning och bollsporter till kulturella evenemang. För den som vill lära sig nya saker finns här ett varierat utbud av kurser inom bland annat slöjd och hantverk. Utbudet har både kortare kurser, men även möjlighet att läsa heltidsutbildningar på distans via Lapplands Lärcentra. Och självklart finns det gott om vacker natur att upptäcka.

Ett företagsamt samhälle
Jokkmokks kommun har gott om lokalt engagemang och företagsamhet. Med många småföretag skapas en miljö där entreprenörer kan trivas och växa. Med nära relationer och och engagerat samhälle präglas Jokkmokk av ett levande näringsliv. Här finns det ett varierat utbud av lokala restauranger, affärer och flera aktörer inom turism och besöksnäring. Flytta hit och upplev balansen mellan ett utvecklande arbetsliv och en trivsam fritid.