NKT, Falun

Vi kan några saker om kablar och vi välkomnar nya idéer från dig! Hos oss är du med och bidrar till en organisation som vi alla vill arbeta för och är stolta över.

Människor har alltid försökt göra saker effektivare. Vi har lyckats övervinna många problem och utvecklat ett stort antal revolutionerande lösningar. Nu står vi inför den största utmaningen hittills- hur kan vi använda vår energi mer effektivt? NKT är världsledande inom kabelteknik och bidrar till den fjärde industriella revolutionens digitala tidsålder och den globala övergången till förnybar energi. Vi designar och tillverkar högkvalitativa produkter och tänjer ständigt på gränserna för den tekniska utvecklingen inom vår bransch.

Vi vill arbeta för ett företag där vi är övertygande om att vi gör det rätta. Vi strävar efter ett öppet och inkluderande NKT och i den strävan är du en viktig del.

Här på NKT får du omkring 5100 kollegor i 16 olika länder vilket ger dig många möjligheter, både för din karriär och för din personliga utveckling. På ett företag i vår storlek så krävs många olika funktioner för att vi ska fortsätta växa och utveckla ingenjörer, ekonomer, produktionspersonal, säljare och många fler. Vår historia sträcker sig över 120 år och resultatet av vårt arbete är en lång meritlista av innovationer, mycket av den teknik som ligger bakom vårt moderna samhälle idag, bland annat högspänd likströmsöverföring.

Vi vill göra världen till en grönare plats. Din expertis kommer att leda vägen.

NKT finns på fyra orter i Sverige: Karlskrona, Alingsås, Västerås och Falun. På vår produktionsanläggning i Falun ligger fokus på 1 kV-kablar samt mellan- och högspänningskablar upp till 170 kV. Vi tillverkar också kablar till telekom industrin. På site i Falun kan vi med vår moderna utveckling- och testavdelning tillgodose våra kunders behov på bästa möjliga sätt, oavsett om det gäller standardkablar eller kundanpassade speciallösningar.

Vi uppskattar erfarenhet och värderar personlighet

Hos oss på NKT utvecklar vi inte bara produkter och lösningar. Vi utvecklar även människor. Vi ger våra medarbetare och ledare möjlighet att växa, och det betyder två saker: vi får nöjdare medarbetare som gärna stannar hos oss och vi blir ännu bättre på det vi gör.

”Vi arbetar konstant med att minska vårt koldioxidutsläpp från kraftkablarna som kopplar samman världen. Som ledande kraftkabeltillverkare är det naturligt för oss att arbeta hållbart och ansvarsfullt.”

Claes Westerlind, President och CEO

ADRESS

NKT Sweden AB
Källviksvägen 18
791 52 Falun

Telefon: 023-684 00

Yrken

Produktionstekniker
Projektledare
Strategisk inköpare
Orderspecialist
Produktionsplanerare

Program

El- och energiprogrammet
Industritekniska programmet
Eftergymnasial utbildning inom applicerbart område – exempelvis som ingenjör