Bertegruppen

Vill du vara med och bidra till svensk livsmedelsproduktion? Hos oss har vi nästan 50 olika tjänster!

I Bertegruppen ingår företagen SIA Glass, Berte Qvarn och Berte Gård. Vi är Sveriges äldsta familjeföretag och har, tack vare Berte Qvarn, funnits sedan 1569! Våra verksamheter skiljer sig åt från mjölkproduktion, malning av mjöl till glassproduktion, men det vi har gemensamt är att vi jobbar med livsmedel och har ett stort fokus på hållbarhet, vårt mål är att vi ska finnas 450 år till!

ARBETE
Har du någon gång ätit en glassbåt? Ätit en kanelbulle och druckit mjölk? Då har du säkert varit i kontakt med oss och våra produkter på ett eller annat sätt! Vem vill inte jobba med att producera dessa fortsatt i framtiden!

För att lyckas med våra produkter och verksamheter måste många olika yrkeskategorier samverka. Hos oss finns många spännande yrken och chansen är stor att du hittar något som passar just dig.

Vi har t.ex. yrken som:

  • Mjölnare
  • Djurskötare
  • Maskinoperatör
  • Tekniker
  • Linjeoperatör
  • Lagermedarbetare
  • Butiksbiträde
  • Spannmålsmottagare
  • Produktutvecklare
  • Laborant
  • Produktchef
  • Inköpare … och mycket mer!

Varje år anställer vi ett antal sommarjobbare till glassbutiken i Slöinge men även i samband med skörd på Berte Qvarn, beroende på tjänst så behöver man vara minst 16 år och ibland 18 år. Vi ser gärna att ungdomar kommer in tidigt på arbetsmarknaden och får inblick i livsmedelsbranschen.

UTBILDNING & PRAKTIK
För att jobba inom vår bransch krävs gymnasieutbildning från t.ex. naturbruksgymnasium eller ett tekniskt program av något slag. Flera gymnasieprogram ger relevant utbildning för jobb hos oss.

Varje år tar vi också emot praktikanter inom olika yrkesområden, både från gymnasiet och yrkeshögskolor. Även det ett bra sätt att få testa på och få inblick.

För vissa tjänster krävs det också universitet eller yrkeshögskola med utbildning inom t ex processteknik, IT, HR och ekonomi. Framförallt finns det stora möjligheter hos oss. Är du intresserad av en bransch med flera möjligheter att bidra och utvecklas? Läs mer om oss på våra karriärsidor!

Läs gärna mer om oss och lediga tjänster på följande sidor:
jobb.siaglass.se
jobb.berteqvarn.se
jobb.bertegard.se

Om Berte Gård
Berte Gård är ett lantbruksföretag i Vastad strax utanför Slöinge i bördiga Halland, med 6 anställda. Gården har en besättning på ca 300 mjölkkor och ca 320 ungdjur och är en toppmodern anläggning för mjölkproduktion. Samtliga djur går i lösdrift och korna mjölkas i mjölkrobotar.

Om Berte Qvarn
PÅ Berte Qvarn finns hela kedjan från inköp av råvara, dvs. spannmål, till spannmålsmottagning och laboratorium där vi analyserar inkommande spannmål och färdigt mjöl. Därefter levererar vi mjölet med egna bilar och chaufförer. Sammanlagt är vi 33 medarbetare. I Qvarnen maler vi mjölet enligt principer, på samma plats, med kraft från samma vatten och familj som år 1569.

Om SIA Glass
SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige, glassen har vi producerat sedan 1961 och vår företagsfilosofi är att glassen ska tillverkas med svensk färsk grädde. Vi är 165 anställda varav 130 stycken i Slöinge.

ADRESS
Berte Gård
c/o Berte Qvarn
311 67 Slöinge
Telefon: 0346-715200
E-post: info@bertegard.se

Berte Qvarn
311 67 Slöinge
Telefon: 0346-715200
E-post: info@berteqvarn.se

SIA Glass
Stenlösvägen 33
311 68 Slöinge
Telefon: 0346-715100
E-post: info@siaglass.se

Yrken

Mjölnare
Djurskötare
Maskinoperatör
Tekniker
Linjeoperatör
Lagermedarbetare
Butiksbiträde
Spannmålsmottagare
Produktutvecklare
Laborant
Produktchef
Inköpare … och mycket mer!